Lézercsata a csapatépítésben?

Napjainkban a csapatépítő tréningekkel foglalkozó cégek komoly kihívások elé néznek. Egyre több vállalkozás kínál ún. outdoor tréningeket, csapatépítő tréningeket és programokat. Ebből következően egyre nehezebb egyedi, az átlagos programoktól eltérő ajánlatokkal előállni. A GPS, a kötélpályák, a mászófalak, a különböző játékok (pl. pókháló, mérgező mocsár, stb) már nagyon sok ajánlatban megjelennek, sok az összecsengés. Természetesen mindig vannak specifikus programelemek, pl. Szilvásváradon a pisztrángfogás vagy a fogathajtás, az egri várban várostrom hajítógépekkel, melyeket nem lehet bárhol beilleszteni egy hosszabb rendezvénybe.

 

De mindig van új a nap alatt. Nem rég jelent meg Magyarországon egy amerikai fejlesztésű valósághű harci játék, a lasertag, magyarosan lézerharc, vagy lézercsata. Itt rögtön felmerül a kétség, hogy sokan nem szeretik a militarista, katonai jellegű dolgokat. Ezt maximálisan meg lehet érteni. Ha a paintballra asszociálunk, akkor nem járunk messze a dolgok lényegétől. Sokan szeretik, sokan nem. A paintball életszerűségét az adja, hogy a bőrünkön érezzük a játékot, akár még napokkal a játék után is.

 

Ez az új játék ezt a testi kontaktust küszöböli ki és a modern technika vívmányait felhasználva tovább is fejleszti. Azon túl, hogy a fegyverekkel egyszerű, gyors, bemelegítő, szórakoztató játékokat is lehet játszani, GPS, adóvevők, térképek, tájolók segítségével komoly stratégiai – több órás, akár több napos – lézerharcra is lehetőség van. Itt a csapatoknak az elérendő cél érdekében stratégiát kell kidolgozniuk, a küzdelem során kommunikálniuk kell egymással. Ebben az új csapatépítő programban szinte az összes általános célkitűzés megvalósítható.

Share Button

Hozzászólások lezárva.