Fegyverekről és játéktípusokról

FEGYVEREK

A működési elvük a TV távirányítójához hasonló, nem is lézer, hanem infravörös tartományban működik, abszolút veszélytelen, akár még gyerekek is játszhatják.A résztvevők egy fejpántot kapnak, amely 360 fokban érzékeli a találatokat.Magán a fegyveren is el van helyezve az érzékelő. Számítógépről különböző módon lehet őket felprogramozni. Beállíthatjuk a lőszermennyiséget, a tárak számát, az életek számát. Lehetőség van olyan beállításra is, hogy a fegyver nem sebez, hanem életet ad, pl. egy orvos szerepben.

 

A játékban többféle szerepet lehet játszani:

  • Egyszerű lövész – egy adott mennyiségű lőszerrel rendelkezik
  • Mesterlövész: 300 m –ről is tud lőni, de csak 3 másodpercenként
  • Orvos: életet adhat, nem öl, csak gyógyít
  • Hadtápos: az elfogyott lőszert pótolhatja

JÁTÉKTÍPUSOK

Stratégiai játék:

– kiváló program csapatépítő tréningekre, GPS és adóvevő segítségével kell pontokat megtalálni, aránylag nagy terület bejárásával. Közben figyelni az ellenségre, aki szintén meg  akarja találni a pontokat. Kiváló kommunikációs gyakorlat.

 

Bemelegítő játék:

– a csapatok a pálya közepéről egyszerre indulnak, kapnak 20 másodpercet, hogy elrejtőzzenek. Ezalatt senki sem használhatja a puskát. A játékvezető a 20 másodperc elteltével indítja a játékot. Az a csapat nyer, amelyiknek a legtöbb élete maradt.

 

Nyúlvadászat:

– meghatározott számú nyulat kell elkapni, akiknek több életük van, míg a vadászoknak csak egy.

 

Fogolyüldözés:

– egy szökött rabot kell elkapni, akinek van némi előnye.

 

Zászlószerzés:

– cél a mindenki által látható zászló megszerzése. Játszható úgy is, hogy minkét csapatnak van zászlaja, melyet a másiknak meg kell szerezni.

 

Várfoglalás:

– hasonló a zászlószerzéshez, csak itt van egy védő és egy támadó csapat.

 

VIP személy védelme:

– egy adott helyre kell sértetlenül elkísérni a kiválasztott különleges személyt.

 

Predátor:

– egy korlátlan mennyiségű és hatékonyabb fegyverrel rendelkező predátor küzd a vadászok ellen, akinek meghatározott számú élete van.

 

A lézerharc játszható szabadban, napsütésben is, minden védőfelszerelés nélkül. Rossz idő esetén bevihető épületbe, akár egy szállodába is. Nincs helyhez kötve, bárhol az országban, ahol erre alkalmas, természetes vagy mesterséges akadályokkal rendelkező terület van, használható. A harc végén korrekt kiértékelésre is lehetőség van, a számítógépre visszatöltve kinyomtatott eredményt kaphatnak a játékosok.

 

Kétféleképp játszható:

1. elnökünket megvédeni, akár életünk árán is, és eljuttatni őt a 30 perc múlva induló helikopterhez

2. a terroristák kezei közül sérülésmentesen kiszabadítani elnökünket

Share Button

Hozzászólások lezárva.